مسلمات & Muslimat
مكرونه بالباشاميل رووووووعه 613623

عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا مكرونه بالباشاميل رووووووعه 829894
ادارة المنتدي مكرونه بالباشاميل رووووووعه 103798
مسلمات & Muslimat
مكرونه بالباشاميل رووووووعه 613623

عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا مكرونه بالباشاميل رووووووعه 829894
ادارة المنتدي مكرونه بالباشاميل رووووووعه 103798
مسلمات & Muslimat
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدى نسائي اسلامى
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
دخول
اسم العضو:
كلمة السر:
ادخلني بشكل آلي عند زيارتي مرة اخرى: 
:: لقد نسيت كلمة السر
عار عليك
ملف خاص بسيد قطب
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
نصيحة للأمة الإسلامية
إخترنا لكم
المواضيع الأخيرة
» دخلت علي زوجتى وجتها مع غيري!!!!!!!!!
مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyالأربعاء نوفمبر 19, 2014 3:35 am من طرف رحيق الجنان

» لآ تتعجـ!!!ــب فقط آقرآ بصمت‏
مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyالإثنين نوفمبر 17, 2014 8:44 pm من طرف رحيق الجنان

» اجوبة طالب في الامتحان
مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyالإثنين نوفمبر 17, 2014 7:11 pm من طرف رحيق الجنان

» ورطي العضوه الي بعدك بسؤال محرج
مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyالإثنين نوفمبر 17, 2014 6:44 pm من طرف رحيق الجنان

» علمتني الحياة !!!
مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyالإثنين نوفمبر 17, 2014 12:25 am من طرف رحيق الجنان

» قصص أدبية جميلة
مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyالخميس نوفمبر 06, 2014 8:56 pm من طرف ياسمين جوما

» هاااااااااااااام الى اخوات جدول الطاعه الكل يجمع هناااااااااااا الاول
مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyالثلاثاء يونيو 04, 2013 12:23 am من طرف حبيبة امها

» عرفوا الله في الرخاء و عرفهم في الشدة ؟؟؟
مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyالإثنين مارس 18, 2013 12:16 am من طرف fatafeets

» الوسام الذهبي لاجمل عضوه في المنتدى
مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyالخميس فبراير 14, 2013 6:55 pm من طرف ام جواد

» سلام الله على الجميع
مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyالسبت أكتوبر 06, 2012 12:30 am من طرف ام الوليد

» حكــم الذكـر الجمـاعي في المنتديـات
مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyالخميس سبتمبر 20, 2012 7:16 am من طرف بنت_ادم

» كيكة الكاكو
مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyالثلاثاء فبراير 21, 2012 8:54 pm من طرف النجمة الأولى

» طريقه عمل الايس كريم
مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyالأربعاء فبراير 08, 2012 8:47 pm من طرف النجمة الأولى

» حلى القهوة أنواعها وأشكالها
مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyالإثنين يناير 23, 2012 5:02 pm من طرف النجمة الأولى

» كروسان بسيط بالجبن
مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyالجمعة يناير 13, 2012 8:48 pm من طرف النجمة الأولى

» طريقه الخبز الهندي المحشو بالبطاطس 8_8
مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyالأربعاء يناير 11, 2012 6:21 pm من طرف النجمة الأولى

» دورة العلوم الشرعية (المرحله الاولي)
مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyالأربعاء يناير 11, 2012 5:15 am من طرف ندى علي

» فطائر بالبيض جوناااان ولا أحلى فطور :)
مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyالجمعة يناير 06, 2012 10:30 pm من طرف النجمة الأولى

» مربى البرتقاااااال
مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyالخميس يناير 05, 2012 10:15 pm من طرف النجمة الأولى

» المحنشة باللوز
مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyالأربعاء يناير 04, 2012 5:14 pm من طرف النجمة الأولى

إخترنا لكم
إخترنا لكم
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
muslimat
مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyمكرونه بالباشاميل رووووووعه Voting_barمكرونه بالباشاميل رووووووعه Vote_lcap 
النجمة الأولى
مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyمكرونه بالباشاميل رووووووعه Voting_barمكرونه بالباشاميل رووووووعه Vote_lcap 
smile
مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyمكرونه بالباشاميل رووووووعه Voting_barمكرونه بالباشاميل رووووووعه Vote_lcap 
nafissa
مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyمكرونه بالباشاميل رووووووعه Voting_barمكرونه بالباشاميل رووووووعه Vote_lcap 
ياسمين جوما
مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyمكرونه بالباشاميل رووووووعه Voting_barمكرونه بالباشاميل رووووووعه Vote_lcap 
رحيق الجنان
مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyمكرونه بالباشاميل رووووووعه Voting_barمكرونه بالباشاميل رووووووعه Vote_lcap 
ام سيف
مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyمكرونه بالباشاميل رووووووعه Voting_barمكرونه بالباشاميل رووووووعه Vote_lcap 
حہسہبہي اللہ وكہفہى
مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyمكرونه بالباشاميل رووووووعه Voting_barمكرونه بالباشاميل رووووووعه Vote_lcap 
رحاب عثمان مكاوى
مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyمكرونه بالباشاميل رووووووعه Voting_barمكرونه بالباشاميل رووووووعه Vote_lcap 
التائبة الي الله
مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyمكرونه بالباشاميل رووووووعه Voting_barمكرونه بالباشاميل رووووووعه Vote_lcap 
إخترنا لكم
احصائيات
هذا المنتدى يتوفر على 147 عُضو.
آخر عُضو مُسجل هو samer.khaled فمرحباً به.

أعضاؤنا قدموا 4506 مساهمة في هذا المنتدى في 1662 موضوع

 

 مكرونه بالباشاميل رووووووعه

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
????
زائر




مكرونه بالباشاميل رووووووعه Empty
مُساهمةموضوع: مكرونه بالباشاميل رووووووعه   مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyالإثنين مايو 25, 2009 10:48 pm

مكرونه بالباشاميل رووووووعه Sa
المكرونه بالباشاميل
واااااااااااااااااو بعشقها اوووووووووووووووووووووووووووووووى
لسه عاملاها وطبعا لازم اقولكم بقا الطريه الجامده جدا
وجبتلكم كمان صور متحركه هاتعجبكم اووووووووووووووى فيها كل التفاصيل كمان ولكن مع اختلافات بسيطه اووى وهاوضحها مع الصوره

المقادير
2 كيس مكرونه ( اقلام او اسباجتى ) انا بعملها باقلام علاطوول _يكفي اسره من 6 افراد_
نصف ك لحمه مفرومه
2 بصله كبيره
جزرايا مبشوره
زين
سمن
ملح وفلفل وبهارات
1 ك لبن
2 بيضه احمر
9 معالق كبيره دقيق

اولا طريقه عمل اللحمه المفرومه (العصاج)
مكرونه بالباشاميل رووووووعه 48629.imgcache
نضع الزين وعليه البصل والجزره واللحمه وممكن قليل من الفلف الاخضر المبشوور ابضا
ونضع الملح والفلفل والبهارات ونقلب جيدا إلى أن يتم النضج

ثانيا سلق المكرونه
مكرونه بالباشاميل رووووووعه 48630.imgcache
هاتيحى حله وضعى فيها 3/4 مياه واتركيها تغلى ثم ضعى بها المكرونه وضعى عليها ملح ويكون طعمها كويس ( اظبتى ملحها)
وبعد كدا تشليها من على النها وتصفيها ولكن انتبهى جيداااااااا لا تضعى عليها الماء البارد ( علشان تمسك مع بعضها عكس الصوره طبعااا

ثالثا الباشاميل :
مكرونه بالباشاميل رووووووعه 48631.imgcache
تأتى بصينيه وضعى فيها السمن ثم ضعى الدقيق 9 معالق وقلبيهم شويه (يتحمر قليلا مع السمن)
ثم ضعى 1 ك لبن وقلبي جيدااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا وخلى بالك علشان لو مقلبتيش جيدا ممكن يبوظ منك ويستحسن تقلبيه بمضرب البيض اليدوى
وتتركيه على النار الى أن يتماسك معاكى ثم تطفى النار , وهاتى بيضه واضربيها ثم حطيها عليه بعد ما تطفى النار وربع معلقه صغيره ملح وفلفل

رابعا رص الصينيه ووضعها في الفرن
مكرونه بالباشاميل رووووووعه 48632.imgcache
اولا هاتى صنينه كبيره وادهنيها سمن
ثم ضعى نصف كميه المكرونه رصيها جيداا
ثم تفردى اللحمه المفرومه المتعصجه
ثم ضتعى النصف الاخر من كميه المكرونه ودى اخر طبقه
ثم تفردى الباشميل جيداكما موضح في الصوره بالظبط
ثم تأتى ببيضه وتضربيها وتضعيها على الوش علشان يحمر
ثم تضعى الصينيه في الفرن
مكرونه بالباشاميل رووووووعه 819292808388311498
والبهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
????
زائر




مكرونه بالباشاميل رووووووعه Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونه بالباشاميل رووووووعه   مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyالخميس مايو 28, 2009 12:41 pm

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


ايه الحاجات الجميلة دى يا راجية تجنننننننننننننننننننن


انا زيك بعشق كل انواع المكرونات وخاصة المكرونة بالبشاميل


طريقة جميلة وان شاء الله اجربها بس على ضمانتك ههههههههه


جوعتينى يا راجية

سلمت يداكى اختى

مكرونه بالباشاميل رووووووعه COV85660

نور
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
muslimat
Admin
Admin
muslimat


عدد المساهمات : 455
تاريخ التسجيل : 03/04/2009

مكرونه بالباشاميل رووووووعه Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونه بالباشاميل رووووووعه   مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyالجمعة مايو 29, 2009 2:53 am


مكرونه بالباشاميل رووووووعه 5
جميله جدا يا راجية الفردوس

انا اعملها بنفس الطريقه وتصبح ممتازه ولذيذه جدا

ولكن لم اجرب الجزر بس ماشاء الله شكلها جميل
مكرونه بالباشاميل رووووووعه Alf
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://muslimat.ahlamontada.com
????
زائر




مكرونه بالباشاميل رووووووعه Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونه بالباشاميل رووووووعه   مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyالسبت مايو 30, 2009 3:40 am


طيب ممكن اللي تعملها تذوقني حتة عشااان بحبها أووووووووووي

حرام انا بدخل القسم ده بحس بجوع

سلمت يمناكِ راجية الفردوس الأعلي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
????
زائر




مكرونه بالباشاميل رووووووعه Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونه بالباشاميل رووووووعه   مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyالإثنين يونيو 22, 2009 4:15 pm

اقتباس :
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


ايه الحاجات الجميلة دى يا راجية تجنننننننننننننننننننن


انا زيك بعشق كل انواع المكرونات وخاصة المكرونة بالبشاميل


طريقة جميلة وان شاء الله اجربها بس على ضمانتك ههههههههه


جوعتينى يا راجية

سلمت يداكى اختى


مكرونه بالباشاميل رووووووعه COV85660

تسلمى يا احلى نووووووور

واعمليها على ضامنتى متقلقي هاتطلع تحفففففه علشان انتى ايلي هاتعنليها وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
????
زائر




مكرونه بالباشاميل رووووووعه Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونه بالباشاميل رووووووعه   مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyالإثنين يونيو 22, 2009 4:17 pm

اقتباس :
مكرونه بالباشاميل رووووووعه 5
جميله جدا يا راجية الفردوس

انا اعملها بنفس الطريقه وتصبح ممتازه ولذيذه جدا

ولكن لم اجرب الجزر بس ماشاء الله شكلها جميل

مكرونه بالباشاميل رووووووعه Alf

وعليكم السلام

بالهنا والشفا ياقمررررر
وجربيها بالجزر مش هاتقدرى تستغنو عنوا تانى ابداااااااا

وجزاكى الله خيرا على مرورك انتى ونور العرق
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
????
زائر




مكرونه بالباشاميل رووووووعه Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونه بالباشاميل رووووووعه   مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyالإثنين يونيو 22, 2009 4:18 pm

اقتباس :
طيب ممكن اللي تعملها تذوقني حتة عشااان بحبها أووووووووووي

حرام انا بدخل القسم ده بحس بجوع


سلمت يمناكِ راجية الفردوس الأعلي


تسلمى ياقمر
طب متجربيها بنفسك انتى
وتعالى قوليلي ايه الاخباااااااار
وجزكاى الله خيرا على المرور حبيبتى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
النجمة الأولى




عدد المساهمات : 31
تاريخ التسجيل : 22/07/2011
العمر : 37

مكرونه بالباشاميل رووووووعه Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونه بالباشاميل رووووووعه   مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyالخميس سبتمبر 29, 2011 3:05 pm

هي الوصفة رائعة وانا جربتها وأعجبت عائلتي جداً، تعلمتها من النت وهي الرابط: http://shahiya.com/ar/%D8%B5%D9%8A%D9%86%D9%8A%D8%A9-%D9%85%D9%83%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%A9-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%A8%D8%B4%D8%A7%D9%85%D9%8A%D9%84-2786/%D9%88%D8%B5%D9%81%D8%A7%D8%AA


والوصفة: صينية مكرونة بالبشاميل

المطبخ: وصفات إيطالية
وقت التحضير: ٣٠ دقيقة
وقت الطبخ: ٢٠ دقيقة
عدد الوجبات: ٤

المقادير

١⁄٢ كيلوغرام مكرونة Penne, أي أقلام
١⁄٤ كيلوغرام لحم مفروم
٢ بصل
٥ ملعقة كبيرة دقيق
١ ليتر مرق اللحم, او شوربة ماجي
١⁄٢ ليتر حليب سائل
١ بيضة
١⁄٤ كوب زيت
١ ملعقة كبيرة سمن, او ما يعادله من زيت
بهار حسب الرغبة
ملح


طريقة التحضير

١. لتعصيج اللحم: يُقطّع البصل ويوضع في مقلاة على النار مع اللحم المفروم والبهار وقليل من الملح وملعقة صغيرة سمن ويُقلّبوا من وقت الى آخر حتى تمام النضج.

٢. يُغلى مقدار من الماء فى إناء ومعه ملعقه زيت صغيرة والقليل من الملح، توضع المكرونة في القدر، عندما يغلي الماء، تُحرّك المكرونة وتُترك حتى تمام النضج. تُصفى المكرونة وتُشطف بماء بارد.

٣. في هذه الأثناء، نحمّي الفرن، ونضع قدر على النار ونضع فيه السمن الى ان يذوب، ثم نضيف الدقيق ونقلبه جيداً لمدّة دقيقتين.

٤. تُضاف المرقة الباردة الى الدقيق والسمن تدريجيّاً مع استمرار التحريك السريع مع ملاحظة ان التحريك اهم خطوة حتى لا تتشكل كتل في الخليط. وكلما تماسك الخليط اكثر اضيفى القليل من المرقة مع استمرار التحريك. ثم يُضاف القليل من الحليب حتى نحصل على بشاميل بقوام متناسق لا خفيف ولا سميك جداً.

٥. نضع المكرونة فى إناء واسع ونضع عليها القليل من خليط البشاميل ويقلبوا جيداً.

٦. نأتى بصينيه متوسطة الحجم، ثم نسكب فيها نصف كمية المكرونة بالبشاميل، ثم نغطيها باللحم المعصّج، ثم نضع باقى المكرونة عليها.

٧. نخفق البيضة مع باقى البشاميل ويسكب كله فوق المكرونة فى الصينية، توضع الصينيه فى الفرن لحوالي 30 دقيقة، أي حتى يصبح وجهها ذهبياً. تترك لتبرد، ثم تقطع وتقدم.

تقدم دافئة وليس ساخة ، مع فراخ بالفرن او البطاطس المقلية او الفراخ البانية ، مع ملاحظة عدم تقطيعها وهى ساخنة لانها سوف تتفكك عن بعضها ، وبالهنا والشفا.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
النجمة الأولى




عدد المساهمات : 31
تاريخ التسجيل : 22/07/2011
العمر : 37

مكرونه بالباشاميل رووووووعه Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونه بالباشاميل رووووووعه   مكرونه بالباشاميل رووووووعه Emptyالإثنين ديسمبر 12, 2011 10:59 pm

صينية مكرونة بالبشاميل
المطبخ: وصفات إيطالية
وقت التحضير: ٣٠ دقيقة
وقت الطبخ: ٢٠ دقيقة
عدد الوجبات: ٤

انا جربتها وأعجبت عائلتي جداً.

المقادير
١⁄٢ كيلوغرام مكرونة Penne, أي أقلام
١⁄٤ كيلوغرام لحم مفروم

طريقة التحضير
١. لتعصيج اللحم: يُقطّع البصل ويوضع في مقلاة على النار مع اللحم المفروم والبهار وقليل من الملح وملعقة صغيرة سمن ويُقلّبوا من وقت الى آخر حتى تمام النضج.
لمشاهدة كامل الوصفة: ا
ضغط هنا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
مكرونه بالباشاميل رووووووعه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» مكرونه بالتونه

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مسلمات & Muslimat :: منتديات مسلمات الأسرية :: مطبخ *مسلمات* :: اطباق رئيسية-
انتقل الى: